APUA

Tarvitsetko apua? Tältä sivulta löydät useimmiten kysytyt kysymykset ja tarpeen vaatiessa saat yhteyden meihin

Kysymyksiä kysymysten perään

Olemme tehneet Iltapuku Outlet -tapahtumia yli 10 vuoden ajan ja matkan varrella on tullut paljon toistuvia kysymyksiä, joihin koitamme parhaamme mukaan vastata tällä sivulla.

1Mistä iltapuku Outletin mekot tulevat?
Kaikki Iltapuku Outletin mekot ovat uusia ja ne tulevat suoraan valmistajilta ympäri Eurooppaa. Tällä hetkelle eniten pukuja tulee Ranskasta, Espanjasta, Portugalista ja Iso-Britanniasta. Osa mekoista on valmistettu meille varta vasten tilauksesta ja osa on mallikappaleita ja varaston viimeisiä kappaleita. Osaa tulee 1, osaa 10 ja osaa 100 kappaletta.
2Voiko pukuja ostaa verkosta?
Ei, pukuja on saatavana vain outlet -tapahtumistamme eikä meillä ole verkkokauppaa. Pukuja ei voi ostaa etänä.
3Milloin Iltapuku Outlet on perustettu?
Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin vuonna 2014 Vanhalla Ylioppilastalolla. Silloin käytimme nimeä Maahantuojien Outlet.
4Voiko tapahtumassa maksaa kortiilla?
Kyllä voi! Tapahtumissamme voi maksaa sekä käteisellä, kortilla että lähimaksulla.
5Saako tapahtumassa kuvata?
Tottakai saa! Katso kuitenkin sovitushuoneessa kuvaa ottaessasi, ettei taustalla ole muita henkilöitä.
6Saako tapahtumaan tulla miehiä?
Tietysti, mutta ei sovitustilaan. Sovitustilat ovat vain naisille. Varaamme jokaiseen tapahtumaan tuoleja makutuomareita varten. Tule ennemmin esittelemään pukulöytösi reippaasti sovitustilan ulkopuolelle niin muut naiset saavat sovittaa rauhassa. Jos et koe kuuluvasi nimikkeen nainen- alle ja sovaristamme voisi tulla sinulle ongelma, pistä viesti niin hoidetaan homma. Kyllä me myydään mekkoja mieluusti ihan kaikille. Tällä meidän selkeällä rajaamisella pidetään vaan huoli siitä, että sovari on turvallinen ihan kaikille ja pidetään kaikki väärällä asialla olevat tyypit poissa. Asialliset hommat hoidetaan asiallisesti.
7Onko mahdollista tehdä varauksia tai palauttaa pukuja?
Meillä ei ole varauksia emmekä ota pukuja takaisin palautuksena. Emme varaa mekkoja, sillä kokemuksemme mukaan varattuja mekkoja ei noudeta. Yli 80 % varatuista mekoista jätetään noutamatta. Me haluamme ennemmin myydä kaikki mekot ostajille, jotka ovat ostopäätöksestään varmoja. Niinpä varaa tarpeeksi aikaa itsellesi mekon sovitusta ja valintaa varten. Pidä pieni kahvitauko jos tarvitset ja tee sitten harkittu päätös.
8Mitä pukuvalikoimasta löytyy?
Kaikki Iltapuku Outletin mekot ovat pitkiä eli meiltä ei löydy lyhyitä cocktail-mekkoja. Mekkoja ostetaan meiltä paljon vanhojentansseihin, vuosijuhliin, firmojen juhliin ja itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Meidän mekkovalikoimasta ei ole katalogia, mutta kurkkaa mekkoinspiraatiota meidän TikTokista ja Instagramista! Niitä päivitämme koko ajan?
9Kuinka paljon Iltapuku Outletissa on valinnan varaa?
Meillä on jokaisessa tapahtumassa yli 1000 mekon valikoimat. Meillä on puvuista kokoja 34 – 50. Kaikkein eniten löytyy myydyimpiä ja valmistetuimpia kokoja 36 – 42. Tapahtumien valikoimia päivitetään aina aamuisin, joten mitään ei myydä loppuun ja kaikenlaista löytyy. Aina ei ole kaikille kaikkea, mutta usein ongelma ei ole se, ettei mieleistä löydy vaan se, että niitä löytyy liian monta….
10Mitä jos ostan mekon kaverille tai sukulaiselle?
Ei kannata. Meillä ei ole vaihto- ja palautusoikeutta niin mekon ostaminen lahjaksi, yllätyksenä tai miten tahansa sovittamatta on aivan liian iso riski. Ei kannata.
11Miten toimia, jos löydän virheen puvusta kotona?
Tarkista puku huolellisesti ennen maksamista.

TAPAHTUMASSA

Tapahtumista tulee meille usein kysymyksiä, täältä löydät niihin vastauksia.

Tapahtumassa

1Pitääkö Iltapuku Outletiin varata aika?
Meillä Iltapuku Outletissa ei tarvitse varata sovitusaikaa, sillä meillä ei ole henkilökuntaa auttamassa sinua pukemisessa eikä meiltä myöskään lopu sovitustilat vaikka kerralla tulisi kymmeniä ihmisiä sovittelemaan. Tapahtumissa on yleensä ensimmäinen päivä kiireisin, joten kannattaa silloin varautua jonottelemaan.
2Milloin Iltapuku Outletissa ei ole kiire?
Yleensä kiireisin aika on ensimmäisenä päivänä ja vähän paikkakunnasta riippuen myös lauantait ovat superkiireisiä, kun pitkänmatkalaiset tulevat mekkokaupoille. Rauhallisinta on toisen päivän aamuna. Parasta on tulla hyvän ajan kanssa, että jaksaa hiukan jonottaa jos täytyy ja pitää huolta siitä, että malttaa sovittaa kaikessa rauhassa niin, että tulee valittua se oikea mekko ilman hätiköintiä.
3Montako mekkoa sovitustilaan saa viedä?
Kerralla voit sovitustilaan viedä 3 mekkoa. Mekot lasketaan sovitustilan sisääntulossa ja saat numerokortin, josta käy ilmi montako mekkoa sovitustilaan kanssasi meni. Jos haluat vaihtaa mekkoja tai ottaa muuta sovitettavaa, palauta ensin jo sovittamasi mekot ja hae vasta sitten uusia. Näin mekot pääsevät nopeasti takaisin myyntiin.
4Saako makutuomari tulla mukana sovitukseen?
Siskot, mummit, kummit ja äidit ovat todella hyviä kumppaneita sovituksessa. On helpompi pukea mekkoja päälle, kun mukana on joku joka auttaa. Sovitustilamme on vain naisille.
5Saanko näyttää mekkoa poikaystävälle?
Tottakai saat. Kun sulla on mekko päällä niin tule vaan reilusti kaupan puolelle näyttämään. Kukaan ei ole meiltä varastanut mekkoa niin, että olisi lähtenyt se päällä tapahtumasta niin tervetuloa vaan pyörähtelemään ja näyttämään miltä se näyttää.
6Auttaako joku minua valitsemaan puvut?
Meillä sinulla on vapaat kädet valita itse mitä haluat sovittaa. Ei hätää vaikka ensin tuntuisi siltä, ettet tiedä yhtään mistä aloittaisit. Aloita vaan jostain niin siitä se sitten lähtee. Kun sovitat mekkoja näet todella nopeasti mistä asioista mekoissa pidät ja mistä et. Jos ei muuten suju niin ota mukaan sun kaveri, jolla on aina ideoita ja näkemystä. Ne on ihan parhaita sovituskavereita!
7Mistä tietää milloin seuraavat tapahtumat ovat?
Nettisivuille päivitetään tapahtumat heti, kun ne on sovittu. Löydät tapahtumat-sivulta kaikki suunnitteilla olevat tapahtumat ja vuosikalenteri-sivulta suurinpiirteisen aikataulun vuoden aikana järjestettävistä tapahtumista.
8Voinko tilata mekon jälkikäteen?
Ei onnistu. Meillä mekot ovat myynnissä vain tapahtumissa ja meiltä ei saa myöhemmin mekkoja ostettua eli kannattaa varata niin paljon aikaa, että ehtii tehdä ostopäätöksensä tai ostamatta jättämispäätöksensä ihan rauhassa. Joskus joku kaveri on hakenut seuraavalta paikkakunnalta mekon, kun on jäänyt omassa tapahtumassa ostamatta.
9Miksi mekko pitää tarkistaa ennen ostoa?
Haluamme, että tarkistat mekkosi ennen ostopäätöstä, koska jos siinä on jotain vikaa annamme siitä sinulle alennusta. Alennukset ovat pieniä, ne on laskettu niin, että sillä saa korjattua puvussa olevan vian. Pukua ei siis kannata varta vasten rikkoa saadakseen alennusta. Jos reklamoit puvusta vasta myöhemmin vietyäsi sen pois meiltä emme voi varmistaa onko vika syntynyt meillä vai myöhemmin.
10Annatteko alennuksia?
Meillä ei ole opiskelija-alennuksia, sillä olemme lähtökohtaisesti niin edullisella linjalla hinnoittelussa, että se ei ole mahdollista. Mutta meiltä saa paljousalennusta, jos ostaa enemmän kuin 3 mekkoa.

PUVUISTA

Pukuihin, niiden saatavuuteen ja sovitukseen liittyviä kysymyksiiä

Puvut

1nko pukuja pitkille?
On. Meillä on valikoimissa pukuja, joissa riittää pituus vaikka olisit 180 cm ja laittaisit korolliset kengät.
2Onko pukuja lyhyille?
Kaikkia pukuja voi lyhentää. Jos olet alle 165 cm on todennäköistä, että kaikki helmat ovat pitkiä. Valmistajat käyttävät yleensä pituutena 175 senttiselle sopivia ja hiukan pitkiä helmoja niin etteivät mekot jää liian lyhyiksi. Lyhentäminen on helppoa. Pidentäminen mahdotonta.
3Onko pukuja lapsille?
Meidän pienetkin puvut on kaavoitettu naisille, joka on erilainen kuin lasten kaava. Tällä hetkellä meillä ei ole mekkoja lapsille.
4Puvun kyljessä roikkuu kokolappu S, mutta sisällä on ommeltu lappu M. Minkäkokoinen puku on?
Värilliset pahviset kokoluokkalaput on puvuissa sitä varten, että sinun olisi helpompi löytää sovitettavaa omasta kokoluokasta. Katsomme jokaisen puvun silmämääräisesti samalla kun hinnoitelemme ne. Osassa puvuista on hurjan pieni kaava ja jopa XL kokoisia pukuja on tullut niin pieninä, että niihin on pitänyt laittaa kokoluokkamerkintä S.
5Puvussa on tahra tai virhe, mitä nyt?
Meillä saa pienen alennuksen virheistä, kun näyttää virheet kassalla. Samalla saat neuvot siitä onko ongelma helppo vai hankala hoitaa.
6Ovatko teidän mekot kemiallisesti pestäviä?
Suurin osa kestää käsinpesun käsin. Ei siis pesukoneen käsinpesuohjelmaa vaan pesun käsin.
7Miten paljon mekot maksavat?
Iltapuku Outletissa iltapuvut maksavat keskimäärin 145 € ja vanhojentanssimekot ovat lähellä 200 €. Yleisesti ottaen mitä enemmän mekossa on kangasta, helmaa ja koristetta sitä enemmän se maksaa. Mutta meillä ei mikään mekko maksa yli 200 €.
8Löytyykö mekoista kaikkia kokoja?
Kaikista mekoista ei löydy kaikkia kokoja. Osasta mekkoja tulee meille vain yksi koko tai kaksi kokoa tai sitten ihan koko setti koosta 34 kokoon 50. Osasta tulee yksi väri ja osasta sitten 10 väriä. Mutta mekkoja löytyy kyllä kaikissa kokonumeroissa ja kovasti tehdään hiommia sen eteen, että kaikilla asiakkailla on hyvät valikoimat sovitettavaa.
9Näin ihanan mekon Instassa/TikTokissa, miten voin saada sen itselleni?
Kysy noin viikko etukäteen sitä mekkoa mihin silmäsi iskit Instassa tai TikTokissa niin koitamme löytää sitä varastolta mukaan. Monesti mekot myydään nopsaan loppuun ja tilalle tulee sitten jotain uutta. Tai sitä samaa mekkoa voi löytyä jonkun toisen värisenä. Kysyminen kannattaa, mutta takuita emme tosiaan uskalla antaa.

SOVITUS

Pukuihin, niiden saatavuuteen ja sovitukseen liittyviä kysymyksiiä

Sovitus

1Kaikki helmat ovat pitkiä, pitääkö ottaa pienempi koko?
Helmat eivät lyhene pienemmässä koossa. Vain vartalon ympärysmitta pienenee. Helmat kannattaa lyhentää sopiviksi ompelijalla sitten kun on ostanut oikeat kengät ja valinnut haluaako mekon kanssa käyttää alushametta ja ostanut tarvittaessa senkin. Sitten mekosta tulee oikean mittainen.
2Saako mekkoja kuvata?
Tottakai saat. Mutta älä kuvaa niin, että kuvissasi näkyy ketään muuta. Otan selän taakse seinää tai verhoa niin peilin kauttakaan ei näy ketään. Pidä huolta, että sinun videoissasi ja kuvissasi näyt vain itse.
3Miten löydän oikean koon?
Olemme laittaneet mekot kokoluokittain esille. Kun löydät mekon, josta tykkäät, joka on vähän iso niin katso mekon sisältä valmistajan antama koko ja kurkkaa, jos samanlaista löytyy pienempänä vertaamalla samanlaisen puvun sisälappuun. Vastaavasti jos mekko on hiukan liian pieni, niin etsi isompaa kokoa samalla systeemillä. Aina kaikeasta ei ole, mutta joskus käy tuuri! Muista myös, että mekkoja on paljon helpompi pienentää kuin suurentaa!
4Saako sovitustilassa apua pukemiseen?
Suosittelemme, että otat makutuomarin ja sovituskaverin mukaan omasta takaa. Jos sellaista ei löydy niin kurkkaa onko sovitustilassa joku toinenkin, joka sovittelee yksin – ja pyydä häntä sovituskaveriksesi ja auta myös häntä. Jos ei löydy niin tule sovitustilan sisäänkäynnille niin joku henkilökunnasta auttaa sinulle vetoketjun tai nyörin kiinni.
5Voiko omien vaatteiden päälle sovittaa?
Kannattaa varautua sovituspäivään pukemalla päälle pikkutoppi ja legginsit tai pyöräilyhousut. Niiden päälle on helppo ja nopea pukea ja sitten siitä on helppo niissä pukeissa kipaista mekkokaupan puolelle hakemaan uudet puvut sovitukseen.
6Voiko mekkoja sovittaa kotona?
Ei. Meillä on isot sovitustilat sitä varten, että mekkoja voi sovittaa siellä kaikessa rauhassa ja niin montaa mallia kuin haluaa.
7Onko teillä alushameita sovitustilassa?
On meillä kolmisen kappaletta per tapahtuma. Ne ovat kaikki vain sovittelua varten, ostokappaleet löytyvät sitten kassalta. Jos niitä ei näy vapaana niin kannattaa kurkata kenellä on muhkein helma ja kysyä, että onko sulla alushame siellä ja saanko kokeilla seuraavaksi sen kanssa. Kohteliasta on sovittaa mekot alushameella nopeasti niin, että sen voi sitten antaa seuraavalle.
8Saako tuoda oman alushameen?
Kyllä saat.

Onko sinulla vielä kysyttävää?

Voit ottaa meihin yhteyttä tällä lomakkeella tai lähettämällä Instagramissa yksityisviestiä. Huomaathan, että meillä ei ole kiinteää myymälää eikä varastosta toimiteta pukuja asiakkaille – kaikki pukumyyntimme tapahtuu Iltapuku Outletin pop up myymälöissä, joiden ajankohdat löytyvät nettisivuiltamme kohdasta “Tapahtumat“. Useimpiin kysymyksiin löydät vastauksen selaamalla tapahtumaohjeita tai usein kysyttyjä kysymyksiä. Meille ei varata sovitusaikoja. Emme toimita kuvia puvuistamme, sillä valikoimamme vaihtuu jatkuvasti. Uutuuksista ja bestselleristä löytyy kuvia Instagram-tililtämme @iltapukuoutlet.

Vastaamme sähköposteihin parina päivänä viikossa. Nopeimmin tavoitat meidät Instagramista.

Ota yhteyttä